JaboITs Historie

 

Firma JABO er startet af mig, Jan Bolhøj, og momsregistret 1/4-1986

Jeg er uddannet elektronikmekaniker i Flyvevåbenet og detog i de første computerkurser i 1979. Efterfølgende var jeg på 10 ugers computer kursus hos Hughes Aircraft i Los Angeles.

Privat startede jeg i 1980 med at udvikle spilleprogrammer på en Oric-1 i basic og maskinkode, det var på samme tidspunkt som Commodore 64 blev lanceret.

oric 1 Oric 1

I 1985 skiftede jeg til Amstrad 6128 og her blev der udviklet programmer i pascal til datatipning med udskrivning af kuponer, samt programmer til fakturering og regnskab. Det var startskuddet til at oprette firmaet JABO. Både mine tips programmer og tipssystemer blev godkendt og solgt i tipsbladet.

amstrad Amstrad 6128

 

1989 blev året for skift til en PC, den første var en Olivetti M24. Til PC udviklede jeg programmer til Datatipning, Lotto og Vikinglotto og der blev udviklet programmer til biorytmer, regnskab og fakturering. Programmerne blev solgt via danske firmaer Kvik Data, Standard Soft og senest Forlaget HPH.

Op gennem halvfemserne tog salg og reperation af hardware over. Især specialbygning af PCer var på mode, da de standard PCer, der var til salg i butikkerne, sjældent tilfredstillede brugerne med hensyn til funktionalitet og grafisk ydeevne ( læs spil ) og rigtig mange kommende PC brugere ønskede personlig rådgivning.

olivetti

Pr. 1-12-2011 Er jeg stoppet med at tilbyde hardware service og koncentrerer mig nu om:

IT-konsulent opgaver
Fotografering
Udvikling af hjemmesider og webshops

JABO startede som bierhverv og det var selvfølgelig tanken, at det med tiden skulle være fuldtid, men det kører stadig som et bierhverv og med tanke på de op og nedture, der har været i IT-branchen, så fortsætter det nok med det!

Pr. 1. marts 2016 har firmaet skiftet navn til JaboIT